« Test om du er klar til et nyt parforhold | Forsiden | Hvordan finder jeg en, der virkelig elsker mig? »

10 trin til at finde den rigtige kæreste

Jo mere du har gjort dig klart, hvad det er, du ønsker dig hos en kæreste og i et parforhold, jo bedre kan din underbevidsthed hjælpe dig med at opfange de "rigtige" signaler og tiltrække dig det, du har brug for kærlighedsmæssigt. Her er 10 ting du kan gøre for at få sat gang i den rigtige tiltrækning.

r10 trin til at finde den rigtige kæreste

1. Test om du overhovedet er klar.

En vigtig forudsætning for at få succes med et nyt forhold er, at du starter det ud fra et personligt overskud. Forhold som er baseret på, at de to parter skal dække hinandens følelsesmæssige underskud eller få livet til at give mening hos hinanden, ender som regel op som en scene for konflikt, smerte og frustration, når den første forelskelse har lagt sig. Så tjek, at du står godt på dine egne ben og er nogenlunde i balance. Lav eventuelt den lille selvtest på denne side.

2. Beskriv 10 vigtige kvaliteter ved personen.

Lav et lille signalement af den person, du gerne vil møde. Og ud over fysiske kendetegn, som kan betyde mere eller mindre for dig, så er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad det er for menneskelige egenskaber og kvaliteter, som vedkommende skal indeholde.
Lav en liste på minimum 10 positive egenskaber.

3. Beskriv 10 vigtige kvaliteter ved relationen.

Det er også vigtigt at have gjort dig klart, hvad det er for en type forhold, du gerne vil have.
Alt for mange forhold bliver til scener for genudspilning af ufærdige temaer fra de to parters fortid eller ender op som "terapeutiske forhold", hvor samværet konstant handler om at konfliktløse, rede trådene ud, forsone sig efter stridigheder og misforståelser osv.
Så lav en liste med minimum 10 kvaliteter, som forholdet skal bære præg af.
Hvad er det, du drømmer om at gøre sammen og hver for sig, og hvad er det for en måde, du gerne vil have at det skal foregå på?

4. Beskriv 5 vigtige ting ved livsstilen sammen med personen.

Sommetider kan vi godt finde en rar og nærende måde at være sammen på, men hvis vi drømmer om hver sin livsstil, kan det også godt give lidt problemer.

Så gør dig klart, om du drømmer om et parforhold, som er præget primært af hjemlig hygge, friluftsliv, rejser, et liv derhjemme i haven eller i sommerhuset, et socialt udadvendt liv eller et mere indadvendt familieliv, et livligt byliv eller et liv i naturen, et simpelt og ustresset liv eller et ambitiøst og karrierepræget liv osv. Osv.
Find minimum 5 egenskaber ved livsstilen, som er vigtige for din trivsel og generelle livskvalitet.

5. Overvej 5 oplagte steder hvor man kan møde et sådant menneske.

Nu nytter det ikke så meget at sidde derhjemme og vente på at prinsen eller prinsessen på den hvide hest banker på døren.
Så begynd at overveje, hvor du eventuelt kunne møde en ny kæreste. Er det dating via nettet, diskotek, cafe, til fest hos vennerne, idrætsklub, sangkoret i kirken eller på den lokale musikskole, på kursus, indenfor foreningsarbejde eller andre steder, som virker mest rigtigt for dig?
Hvis du vælger en sammenhæng, som i forvejen passer ind i din livsstil, er der jo gode chancer for, at kæresten i hvert fald deler en interesse med dig.
Find mindst 5 sammenhænge, hvor du kunne komme, og hvor du kunne være åben for at møde din kommende kæreste.

6. Brug dine nære venner som sparringspartnere.

Få 5 nære venners bekræftelse på, at det, du har skrevet ned i det foregående, nu også er hvad, du faktisk ønsker dig. Venner som holder af dig og som kender dig godt, vil sommetider have lagt mærke til noget hos dig, som du selv overser, og derfor kan det være godt at lade dem coache dig lidt.

7. Overvej konkrete tidspunkter, hvor du kan møde en ny kæreste.

Sommetider løber tiden af med os. Vi udskyder, venter eller har i det hele taget ikke lige så god en sans for timing.
Hvis du lige er startet i et nyt job eller krævende karriereforløb, har tonsvis af ufærdige projekter og gøremål eller står midt i store forandringer i dit liv i forvejen, er det måske ikke verdens mest heldige tidspunkt også at indlede dating-øvelserne på. Gør plads i dit liv til, at der kan komme et nyt menneske ind i det og overvej, om timingen er rigtig.

8. Find 5 aktiviteter du selv ville elske at deltage i, som du kunne invitere et emne til.

Måske har du allerede et godt øje til et menneske, som du godt kunne tænke dig at date.
Det er vigtigt at have interesser til fælles, hvis vi skal tilbringe livet sammen.
Så hvad med at invitere et eventuelt "emne" til en af de aktiviteter, som du selv virkelig holder af?
Find på mindst 5 aktiviteter, som du kunne bruge som anledning til at invitere en potentiel kæreste.

9. Brug dine venners feedback på din fremtoning og stil.

Få 5 gode venners konstruktive feedback på din udstråling, åbenhed, fremtoning, signaler og stil i forhold til den type, du går efter.

Du skal selvfølgelig være autentisk dig selv. Og du skal føle dig godt tilpas i det outfit, som du iklæder dig.
Og samtidigt er det måske ikke islænder-swateren, den lilla ble og sygekassebrillerne du skal iklæde dig, hvis din drømmeperson er karrieremand eller kvinde. Eller hvis din drømmemand/kvinde er det usminkede naturmenneske, er der vel ikke nogen grund til at skræmme vedkommende væk ved at møde op i stram habit og håret sat efter målebånd og lup.
På samme måde kan der være noget i din adfærd, som du ikke selv er opmærksom på, og som dine venner til gengæld kan se, måske ikke lige matcher din drømmepartners smag. Så enten må du så justere drømmen eller gøre op med dig selv, om det nu også er dig at tillægge dig en bestemt stil.

10. Tjek at du er færdig med tidligere forhold.

Jeg vil kraftigt anbefale dig, at du har fået tidligere forhold ordenligt afsluttet, inden du kaster dig ud i nye kærlighedsrelationer. At vente med at gøre det helt færdigt, til du har fundet en ny kæreste er efter mine begreber både uetisk og problematisk både for dig, en eventuel tidligere kæreste og for den ny udkårne. Ryd op følelsesmæssigt, inden du kaster dig ud i noget nyt.

Og hvis du har ubearbejdede sår og stadig hænger fast i gammel skuffelse, bitterhed eller længsel, vil du lynhurtigt kunne ødelægge et nyt forhold.
Opsøg eventuelt en psykoterapeut for at få bearbejdet noget, som endnu ikke er helet efter et tidligere forhold.

Du kan finde en liste over veluddannede psykoterapeuter på http://www.id-guiden.dk